24 Nisan 2010 Cumartesi

Ahir zamandaki insanlar arasındaki sevgisizlik


Herkese umumi olarak değilde yalnız (tanıdığı, bildiği) kimselere selam veril(diği zaman gel)medikçe... kıyamet kopmayacaktır. (Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri, İmam Şarani, Tezkiretil Kurtubi Bedir Yayınevi, İstanbul 1981, s. 461, no. 845)



Amîre bint-i Nufeyl der ki: İmam Hüseyn aleyhisselam'ın şöyle buyurduğunu duydum: "Sizler birbirinizden berî (uzak) olduğunuzu söylemedikçe, birbirinizin yüzüne tükürmedikçe birbirinizi tekfir etmedikçe (inkarcılıkla suçlamadıkça) ve birbirinize lânet okumadıkça beklediğiniz (Hz. Mehdi (a.s.)'nin zuhuru) vuku bulmayacaktır. Arzettim ki: Öyleyse o zamanda hiçbir hayr yoktur. Buyurdu ki: "Hayrın hepsi o zamandadır. Kâim'imiz (Mehdi) kıyam edecek ve bunların hepsini ortadan kaldıracaktır." (Şeyh Muhammed b.İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 241)



Nüfeyl'in kızı Ümeyre şöyle diyor: "Hz. Hasan'in kızının şöyle dediğini duydum: "Beklediğiniz bu iş (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN ÇIKIŞI) BAZILARINIZ BAZILARINDAN BERİ OLDUĞUNUZU, UZAK DURDUĞUNUZU İZHAR EDİP (GÖSTERİP) LANETLEŞMEDİKÇE asla meydana gelmeyecektir. (Bihar-ul Envar, c. 52, s. 211)



Abdullah bin Habele'nin bazı ricalden naklettiğine göre imam Cafer-i Sâdık aleyhisselam şöyle buyurdu:
"BİRBİRİNİZİN YÜZÜNE TÜKÜRÜNCE BU ZUHUR (HZ. MEHDİ (A.S.)'NİN ORTAYA ÇIKIŞI) VUKU BULACAKTIR. ÖYLE Kİ BİRBİRİNİZE LANET EDECEKSİNİZ, HATTA BİRBİRİNİZİ YALANCI DİYE ADLANDIRACAKSINIZ."
(Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani, s. 241)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder